Kim´s Music

KiMus på Åland i Finland är Europa-agent för
Koide Cymbals, PGB Artisan Cymbals, och Nugis Cymbals, samt distributör för
Tonum Cymbals, Turco Cymbals och Byrne Cymbals, vilket betyder att denna hemsida är det enda stället man kan köpa dessa unika cymbaler i Europa.

Vill du bli distributör för någon av dessa märken och sälja dem i din egen butik?
Ta kontakt!

/bild-koide.jpg

Om Koide Cymbals

Koides cymbalfabrik är belägen i Osaka och är den enda cymbaltillverkaren i hela Japan. Koide har samlat många års erfarenhet i metallprocessteknik, vilket har resulterat i att varje enskild Koide cymbal tillverkas för att skapa de renaste och mjukaste klanger som bara är möjligt. Varje cymbal är full av karaktär och rik i sitt sound.

Historien började med att Koides far och två bröder 1947 öppnade en fabrik för att bearbeta metall. Under en kort period under 1960-talet tillverkade fabriken cymbaler för nybörjare, och började senare att producera metallgrytorna till orkesterpukor, timpani, vilket de fortsatte med under 23 år.

1998 bestämde sig Toshio för att återgå till att göra cymbaler, och använde sig av den B8 bronslegering fabriken redan använde. Toshios första cymbalserie för Koide Cymbals kom 2003. Kort därefter började han använda turkisktillverkade B20-ämnen och traditionella metoder för cymbaltillverkning.

Ju mer Koides kunskaper inom cymbaltillverkningen utvecklades, och förståelsen för kvaliteterna och möjligheterna hos B20-legeringen växte, bestämde han sig för att verkligen ta reda på allt om cymbalens metallurgi, fysikaliska egenskaper och klangkarakteristika. Toshio utbildade sig därför vid sådana välkända institutioner som Research Institute for Applied Sciences, Industrial Technology Center of Fukui Perfecture, University of Fukui, och Osaka Alloying Works Company Ltd.

Denna omfattande forskning och research ledde till utvecklande av nya legeringar och produktionstekniker - liksom nya cymbalklanger.

Koide Cymbals särskiljer sig från andra cymbalmärken, vilket är ett resultat av i synnerhet Koides B23ZT och B21ZFe, dvs patenterade legeringar av zirkonium, titan, järn, samt ett större förhållande av tenn jämtemot koppar.

Varje cymbalserie tillverkas med metoder som är specifika för just den serien, vilket gör att varje serie har unika och distinkt olika egenskaper. Koide använder även fortfarande sin egen unika B20 legering samt traditionella metoder för hamring för sin mer turkiskt klingade 703 serie.

Alla Koides cymbalämnen produceras i Japan exklusivt för Koide Cymbal Co av ett gjuteri som specialiserat sig på kopparbaserade legeringar, och som använder väldigt sofistikerade processtekniker för att framställa hans unika patenterade legeringar.

Klicka på bilden för att se en kort film från Koides fabrik om hur cymbalerna tillverkas!

Så här blir en cymbal till: KLICKA HÄR

WELCOME!

Europe Agent and Distributor for Koide Cymbals, PGB Artisan Cymbals, Nugis Cymbals, Tonum Cymbals, Turco Cymbals and Masterwork Cymbals. #kimuscymbals

NEWLETTER